fredag 13 juni 2014

FOLKPARTIET GILLAR NATURUM

Replik publicerad 11 juni i Vellinge Lokaltidning i den lokala debattsidan inför valet den 14/9.
Angela Everbäck ordf. i Miljöpartiet i Vellinge skriver i sin debattartikel att Folkpartiet är ett hot mot Moderaternas föreslagna naturum på Falsterbo Strandbad. Vi i Folkpartiet tackar för att Miljöpartiet har så höga tankar om oss, att vi är ett hot med våra 8 mandat av 51 i kommunfullmäktige!

Två saker skall redas ut: Folkpartiet är inte emot ett naturum vilket Angela Everbäck vet då hon har ställt frågan till oss och vi har svarat. Däremot anser vi att ett ev. naturum inte skall placeras på Falsterbo Strandbad denna exklusiva byggnad som kostat kommunens invånare 47 mkr. och som årligen går back med ca.3mkr. Falsterbo Strandbad behöver en aktivitet som genererar intäkter till kommunen vilket ett naturum inte gör. Folkpartiet har föreslagit att det etableras ett Falsterbo Art Center med mål att inom en 10 års period nå en internationell nivå. Ett kulturcenter där alla åldersgrupper kan uppleva konst både att beskåda, utöva och lyssna till. Då Falsterbo Konsthall blir en del av Falsterbo Art Center så föreslår vi att det öppnas ett Josef Frank Center på Falsterbo Stationshus. Vi i Folkpartiet är övertygade om att ett rikt kulturliv är en av drivkrafterna i samhällsutvecklingen och i ett aktivt näringsliv på Näset.

Vellinge Kommun har förmånen att befinna sig i en naturskön miljö med stränder utmed Öresund och Östersjön som attraherar både invånare och turister. Denna miljö skall vi förvalta och hantera utan att göra skadliga ingrepp i naturen så att vi fortsatt är attraktiva. Att som Angela Everbäck påstå att ”ett naturum speglar mer vår kommuns positiva profil” är hennes uppfattning vilket vi i Folkpartiet inte delar.

Ordf. Henrik Thorsell och Boel Franzén Sveger
Folkpartiet Liberalerna